Hulp bij het schrijven van teksten

Weliswaar laat ik klanten zelf hun teksten schrijven op hun website maar ik ondersteun ze daar wel bij op velerlei vlak. Ik lees mee en geef advies en tips o.a. op de volgende onderdelen, voor zover de klant dat wil natuurlijk.

  • schrijfstijl die past bij de doelgroep(en)
  • korte, goed leesbare zinnen
  • verbindingswoorden gebruiken
  • zoekwoorden verwerken in kopjes en tekst
  • synoniemen gebruiken
  • voldoende interne en externe links in duidelijke bewoordingen
  • teksten goed structureren; welke tekst past waar
  • spelfouten er uit
  • consistentie in o.a. aanspreekvorm
  • klantreviews

Verder is tekst ook belangrijk bij beeldmateriaal! Naast kopjes worden ook onderschriften bij afbeeldingen vaak gelezen door mensen die niet (meteen) de hele tekst gaan lezen. Bovendien leer ik klanten wat ze met beeldmateriaal moeten doen om zoekmachines zoals Google te vertellen welke informatie in tekst en beeld de website bevat en voor wie die interessant is.

Klanten die de teksten op hun website willen laten schrijven door een professioneel tekstschrijver kan ik doorverwijzen naar iemand uit mijn netwerk.

Icoontje tekst correctie en validatie