Website onderhoud

Icoon Technisch onderhoud Technisch Onderhoud

Ik kan ook het technisch onderhoud van een website verzorgen. Ik adviseer dit ook altijd aan klanten voor wie ik een website heb gebouwd. Voor mij is het een kleine klus, omdat ik thuis ben in de materie en het voor meerdere websites doe. Voor de meeste klanten kost het hun (veel) meer tijd en is het lastig om de discipline op te brengen dit goed en regelmatig te doen, en dat is wel nodig om een website werkend en veilig te houden.

Sluiten wij een overeenkomst voor technisch onderhoud dan zal ik maandelijks alle beschikbare nieuwe versies voor plug-in’s, thema en WordPress installeren op je website.

Daarbij scan ik eerst de documentatie op welke fouten zijn hersteld (bug fixes) en nieuwe functionaliteit die voor de website nuttig zouden kunnen zijn. Mogelijk interessante punten daarin leg ik aan de betreffende klant uit.

Ik doe ook de update van de php-versie van de website (php is de computertaal waarin WordPress is geschreven).

Na updates test ik globaal de werking van de website in een desktopbrowser en op een mobiele telefoon of tablet.
Als ik daarbij iets zou vinden dat niet goed werkt dan probeer ik dat te verhelpen. Lukt dat binnen een half uur dan kost het niets extra. Kost het meer tijd dan overleg ik met jou wat ik ga doen en wat dat gaat kosten. Mochten er grote problemen optreden bij de update dan zet ik een backup terug.

Bovendien houd ik in de gaten of er tussentijds nog dringende beveiligingsupdates zijn. Zo ja dan installeer en test ik die meteen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de website en het aantal gebruikte plugins. Vanaf-prijs: 80 euro per jaar exclusief btw. Prijsopgaaf op aanvraag.

Icoon Functioneel onderhoudInhoudelijke wijzigingen

Het is ook mogelijk om mij inhoudelijke wijzigingen te laten doen (functioneel onderhoud). Weliswaar leer ik klanten voor wie ik een website bouw in elk geval hoe ze zelf wijzigingen kunnen doen, maar soms zijn inhoudelijke wijzigingen wat lastiger voor iemand die dat maar een enkele keer doet of vindt een klant het prettiger om bijv. zelf alleen teksten aan te passen en zich niet te verdiepen in hoe afbeeldingen te veranderen.

Prijsopgaaf op aanvraag.

Ook op overeenkomsten voor technisch onderhoud en/of het doen van inhoudelijke wijzigingen zijn de Algemene Voorwaarden van Wimpel Websites van toepassing. Je ontvangt deze tegelijk met mijn voorstel voor onderhoud. Of je vraagt deze al eerder bij mij op.