Website onderhoud

Icoon Technisch onderhoud Technisch Onderhoud

Ik kan ook het technisch onderhoud van een website verzorgen. Ik adviseer dit ook altijd aan klanten voor wie ik een website heb gebouwd. Voor mij is het een klein klusje, omdat ik thuis ben in de materie en het voor meerdere websites doe. Klanten kost het (veel) meer tijd en voor hen is het lastig om de discipline op te brengen dit goed en regelmatig te doen, en dat is wel nodig om een website werkend, snel en veilig te houden.

Sluiten wij een overeenkomst voor technisch onderhoud dan zal ik maandelijks alle beschikbare nieuwe versies voor plug-in’s, thema en WordPress installeren op je website.

Daarbij scan ik eerst de documentatie op welke fouten zijn hersteld (bug fixes) en nieuwe functionaliteit die voor de website nuttig zouden kunnen zijn. Mogelijk interessante punten daarin leg ik aan de betreffende klant uit.

Ik doe ook de update van de PHP-versie van de website (PHP is de computertaal waarin WordPress is geschreven).

Controle en herstel

Na updates controleer ik de werking en lay-out van de website op een desktop browser, een mobiele telefoon of tablet.
Als ik daarbij iets zou vinden dat niet goed werkt dan probeer ik dat te verhelpen. Lukt dat binnen een half uur dan kost het niets extra. Kost het meer tijd dan overleg ik met jou wat ik ga doen en wat dat gaat kosten. Mochten er grote problemen optreden bij de update dan zet ik een backup terug.

Bovendien houd ik in de gaten of er tussentijds nog dringende beveiligingsupdates zijn. Zo ja dan installeer en test ik die meteen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de website en het aantal gebruikte plugins. Vanaf-prijs: 80 euro per jaar exclusief btw. Prijsopgaaf op aanvraag.

Extra service

Bij het controleren na updates kom ik wel eens verbeterpunten tegen. Kleine foutjes corrigeer ik meteen (tenzij ik twijfel of de klant dat wil). Anders mail of bel ik.

Zelf technisch onderhoud doen

Vanaf WordPress 5.6 is het een stuk eenvoudiger geworden om het technisch onderhoud van je website grotendeels zelf te doen. Aan de klant de keuze.

Icoon Functioneel onderhoudInhoudelijke wijzigingen

Het is ook mogelijk om mij inhoudelijke wijzigingen te laten doen (functioneel onderhoud). Weliswaar leer ik klanten voor wie ik een website maak in elk geval hoe ze zelf wijzigingen kunnen doen, maar soms zijn inhoudelijke wijzigingen wat lastiger voor iemand die dat maar een enkele keer doet. Of vindt een klant het prettiger om bijv. zelf alleen teksten aan te passen en zich niet te verdiepen in hoe afbeeldingen te veranderen. Of wil de klant graag dat ik meedenk over de beste tekst, beeldmateriaal en opmaak. Of wil de klant extra functionaliteit aan de website toevoegen, bijv. een video of knoppen om berichten te delen op sociale media.

Prijsopgaaf op aanvraag.

 

Algemene Voorwaarden

Ook op overeenkomsten voor technisch onderhoud en/of het helpen met inhoudelijke wijzigingen zijn de Algemene Voorwaarden van Wimpel Websites van toepassing. Je ontvangt deze tegelijk met mijn voorstel voor onderhoud. Of je vraagt deze al eerder bij mij op.