Website onderhoud

Icoon Functioneel onderhoudInhoudelijke wijzigingen

Vind je bepaalde inhoudelijke wijzigingen in je WordPress website lastig? Laat mij die dan voor jou doen. Klanten voor wie ik een website maak leer ik minimaal hoe ze simpele dingen zelf kunnen aanpassen, maar soms zijn wijzigingen wat lastig voor iemand die dat maar een enkele keer doet. Of vindt een klant het prettiger om bijv. zelf alleen teksten op pagina's aan te passen en zich niet te verdiepen in hoe afbeeldingen te veranderen of wat er in de footer staat. Ook denk ik graag mee over de beste tekst, beeldmateriaal en opmaak. Of voeg ik extra functionaliteit aan de website toe, bijv. een video of knoppen om berichten te delen op sociale media.

Voor alle inhoudelijke wijzigingen aan je website kan je een prijsopgaaf aanvragen.

 

Icoon Technisch onderhoud Technisch Onderhoud

Het technisch onderhoud van een website door mij laten verzorgen kan ook. Ik adviseer dit ook altijd aan klanten voor wie ik een website heb gebouwd. Voor mij is het een klein klusje, omdat ik thuis ben in de materie en het voor meerdere websites doe. Klanten kost het (veel) meer tijd en voor hen is het lastig om de discipline op te brengen dit goed en regelmatig te doen, en dat is wel nodig om een website werkend, snel en veilig te houden.

Als wij een overeenkomst voor technisch onderhoud sluiten dan zal ik maandelijks alle beschikbare nieuwe versies voor plug-in’s, thema en WordPress installeren op je website. Deze updates regelmatig doen beperkt in grote mate het risico dat je website wordt gehackt. Bijv. om spam mails te sturen of er onzichtbaar links naar andere websites op te zetten.
Door updates regelmatig door mij te laten te doen en mij daarna je website te laten testen voorkom je ook dat je website niet meer functioneert en jij dat lang niet in de gaten hebt.

Daarbij scan ik eerst de documentatie op welke fouten zijn hersteld (bug fixes) en nieuwe functionaliteit die voor de website nuttig zouden kunnen zijn. Mogelijk interessante punten daarin leg ik aan je klant uit.

Ik doe ook de update van de PHP-versie van de website (PHP is de computertaal waarin WordPress is geschreven).

Controle en herstel

Na updates controleer ik de werking en lay-out van de website op een desktop browser, een mobiele telefoon of tablet.
Als ik daarbij iets zou vinden dat niet goed werkt dan probeer ik dat te verhelpen. Lukt dat binnen een half uur dan kost het niets extra. Kost het meer tijd dan overleg ik met jou wat ik ga doen en wat dat gaat kosten. Mochten er grote problemen optreden bij de update dan zet ik een backup terug.

Bovendien houd ik in de gaten of er tussentijds nog dringende beveiligingsupdates zijn. Zo ja dan installeer en test ik die meteen.

Kosten van regelmatig technisch onderhoud en testen

De kosten zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de website en het aantal gebruikte plugins. Vanaf-prijs: 180 euro per jaar exclusief btw. Prijsopgaaf op aanvraag.

Extra service

Bij het controleren na updates kom ik wel eens verbeterpunten tegen. Kleine foutjes corrigeer ik meteen (tenzij ik twijfel of de klant dat wil). Anders mail of bel ik.

Zelf technisch onderhoud doen

Vanaf WordPress 5.6 is het een stuk eenvoudiger geworden om het technisch onderhoud van je website grotendeels zelf te doen. Aan de klant de keuze.

Algemene Voorwaarden

Ook op overeenkomsten voor het helpen met inhoudelijke wijzigingen en/of technisch onderhoud zijn de Algemene Voorwaarden van Wimpel Websites van toepassing. Je ontvangt deze tegelijk met mijn voorstel voor onderhoud. Of je vraagt deze al eerder bij mij op.