Nieuwe website maken

Icoon Werkwijze Werkwijze

In een of meer gesprekken krijg ik een indruk van:

  • hoe groot en hoe simpel of complex de website gaat worden,
  • wie wat gaat doen,
  • de gewenste opleverdatum,
  • en eventueel andere zaken die relevant zijn voor de planning of inschatting van de kosten.

Op basis hiervan schrijf ik een voorstel. Tot zover is het kosteloos.

Icoon Akkoord Na akkoord

Ga je akkoord met mijn voorstel dan gaan we samen om tafel bepalen wat er op de eerste pagina komt en welke verdere pagina's er komen, wat er in het menu komt te staan, wat de gewenste stijl is voor de website, enz. Zie ook mijn uitleg over Eisen en wensen.

Daarna bouw ik een eerste opzet van de website. Die bekijken en bespreken we. Meestal ontstaan dan nieuwe ideeën en wensen. Die verwerk ik voor zover dit binnen de tijd en geraamde kosten van de eerste versie past.

Parallel hieraan zorgt de opdrachtgever voor teksten en afbeeldingen.

Zo ontstaat er een eerste versie van de website. Het is verstandig die door enkele mensen te laten bekijken en hun opmerkingen te bespreken. Ook is het goed de website op enkele verschillende apparaten met een andere schermgrootte te bekijken. Dit leidt waarschijnlijk nog tot een aantal verbeteringen, soms kleine, soms grote.

Tot slot breng ik de website live. Desgewenst doe ik daarna het Onderhoud van de website.

In dit hele traject neem ik samen met jou ook de zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het voldoen aan de privacy en cookie wetgeving (AVG) mee.

Icoon Kosten Kosten

De kosten voor de eerste versie van de website zijn vanaf 900 euro ex btw, inclusief live brengen. De kosten voor volgende versies zijn sterk afhankelijk van de nog gewenste wijzigingen en bepalen we in onderling overleg.

Uiteraard staat een prijsopgaaf in mijn voorstel.

Icoon Om tafel Om tafel

Indien mogelijk gaan we aan tafel zitten voor overleg en het doorgeven en verwerken van verbeteringen. Dat werkt het beste. En ik kan dan ook laten zien en uitleggen hoe bijvoorbeeld zelf teksten te wijzigen. Dit kan overdag of 's avonds.

Icoon Tijdsduur Tijdsduur

Hoe snel de website af is hangt vooral af van hoe snel het aan de kant van de opdrachtgever gaat. Mijn ervaring is dat mensen tijd nodig hebben om tot een goed resultaat te komen. Gaandeweg krijg je een beter idee van wat je zelf wil en wat je klanten willen. Daarom vind ik het verstandig om er minstens 3 weken voor uit te trekken. Deze site heb ik bijvoorbeeld in 3 weken gemaakt, van eerste overleg tot live gaan: Sarah King's English.

Icoon Facturering Facturering

Ik factureer in twee of meer delen achteraf, telkens nadat een deel af is. Ik beschrijf dit in mijn voorstel.

Verdere informatie over facturering en andere afspraken staan in de Algemene Voorwaarden van Wimpel Websites. Je ontvangt deze tegelijk met het voorstel. Je kan deze natuurlijk ook al eerder bij mij opvragen.

Icoon WordPress Wordpress

Ik bouw een website met een content management systeem (CMS). Ik kies meestal voor WordPress. WordPress is een gratis en relatief simpel CMS dat heel veel mensen in Nederland en wereldwijd gebruiken.

Daardoor zijn er veel extra functies in de vorm van plugins beschikbaar. En zoals je in Microsoft Word templates hebt voor documenten zo heb je in WordPress thema's die je een raamwerk bieden en handige opties bevatten. Er is veel keus in gratis plugins en thema's. Soms zijn aan een thema of plugin kosten verbonden.
Tenslotte zijn er op internet heel veel handleidingen in het Nederlands en Engels over hoe je bepaalde dingen in WordPress kan doen. Je bent dus niet afhankelijk van mij voor de toekomst van je website!

Icoon Vragen? Vragen

Nog vragen? Bel Christel Pillich op 06 3843 7977 of mail info@wimpelwebsites.nl