Nieuwe website maken

Een klant vroeg mij ooit: laat je mij zelf beslissen hoe ik mijn website wil hebben? Of vind je dat jij er meer verstand van hebt en dat jij daarom moet beslissen? Voor mij is het antwoord zo vanzelfsprekend dat ik er tot dan toe nooit aan had gedacht om het op mijn website te zetten:

Mijn klant beslist! Ik luister, vraag en adviseer. Ik maak de website voor mijn klant en voor zijn of haar klanten, niet voor mij.

Bekijk mijn Home pagina voor een indruk van wie mijn klanten zijn en een korte introductie van Wimpel Websites en wie ik ben.

Ook een webwinkel, bij een nieuwe of bestaande website, is mogelijk. Daar komt wel wat meer bij kijken dan een website zonder webwinkel. Ik beschrijf dit in: Wat heb ik nodig voor een webwinkel?

Aanpak

Icoon Werkwijze Gratis voorstel

In een of meer gesprekken krijg ik een indruk van:

  • welk doel je hebt met je website en wensen rondom hoe je website er uit komt te zien,
  • hoe groot en hoe simpel of complex de website gaat worden,
  • wie wat gaat doen,
  • de gewenste opleverdatum,
  • en eventueel andere zaken die relevant zijn voor de planning of inschatting van de kosten.

Op basis hiervan schrijf ik een voorstel voor jou. Tot zover is het kosteloos.

Geïnteresseerd? Bel 06 3843 7977 of mail info@wimpelwebsites.nl

Icoon Akkoord Na akkoord

Ga je akkoord met mijn voorstel dan gaan we samen om tafel bepalen wat er op de eerste pagina komt en welke verdere pagina's er komen, wat er in het menu komt te staan, wat de gewenste stijl is voor de website, enz. Zie ook mijn uitleg over Eisen en wensen.

Daarna bouw ik een eerste ontwerp van de website. Die bekijken en bespreken we. Meestal ontstaan dan nieuwe ideeën en wensen. Die verwerk ik.

De klant schrijft de teksten en levert de afbeeldingen aan, maar ik geef wel veel advies bij het schrijven. Ik leer mijn klanten graag om zelf teksten op hun website te zetten en te veranderen. Zo kunnen ze zelf hun teksten aanscherpen tijdens het maken van de website én later de website zelf up-to-date houden. Daarom leer ik mijn klanten liefst ook om afbeeldingen toe te voegen of te vervangen. De andere dingen die nodig zijn voor een goede website doe ik, bijv. thema en plugins kiezen, layout van de Home pagina, menu, header en footer, kleuraccenten en maatwerk in extra CSS. We bepalen samen hoe de website zo aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Ook bekijk ik de website op enkele verschillende apparaten met een andere schermgrootte en pas ik waar nodig nog dingen aan.

Zo ontstaat er een geleidelijk een complete website. Het is verstandig die door enkele mensen te laten bekijken en hun opmerkingen te bespreken. Dit leidt waarschijnlijk nog tot een aantal verbeteringen.

Tot slot breng ik jouw website live.

Desgewenst doe ik daarna het Onderhoud van je website. Dat kan zijn alleen technische problemen voorkomen (door regelmatig updates uit te voeren en te testen) en op te lossen. Of ook de (lastigere) inhoudelijke wijzigingen, bijv. het toevoegen van Google recaptcha of het maken of bewerken van beeldmateriaal.

In dit hele traject neem ik samen met jou ook de zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het voldoen aan de privacy en cookie wetgeving (AVG) mee.

Icoon Kosten Kosten

De kosten voor een website zijn vanaf €1500 excl. btw, van begin tot en met het live brengen. Uiteraard staat een prijsopgaaf in mijn voorstel.

Dit is exclusief de kosten voor webhosting. Daarvoor sluit je zelf een webhosting contract. Ik kan je wel betrouwbare partijen hiervoor adviseren in verschillende prijsklassen.

Icoon Om tafel Om tafel

Indien mogelijk gaan we aan tafel zitten voor overleg en het doorgeven en verwerken van verbeteringen. Dat werkt het beste. En ik kan je dan ook laten zien en uitleggen hoe bijvoorbeeld zelf teksten te wijzigen. Dit kan overdag of 's avonds.

Icoon Tijdsduur Tijdsduur

Hoe snel de website af is hangt vooral af van hoe snel het gaat aan de kant van de klant. Mijn ervaring is dat mensen tijd nodig hebben om tot een goed resultaat te komen. Gaandeweg krijg je een beter idee van wat je zelf wil en wat jouw klanten willen. Daarom vind ik het verstandig om ook voor een kleine, simpele website met slechts een handvol pagina's toch minimaal 4 weken uit te trekken. Voor websites die groter of complexer zijn is het verstandig op 2 maanden of meer te rekenen.

Icoon Facturering Facturering

Ik factureer in twee of meer delen achteraf, telkens nadat een deel af is. Ik beschrijf dit in mijn voorstel.

Verdere informatie over facturering en andere afspraken staan in de Algemene Voorwaarden van Wimpel Websites. Je ontvangt deze tegelijk met het voorstel. Je kan deze natuurlijk ook al eerder bij mij opvragen.

Icoon WordPress Wordpress

Ik maak websites in WordPress. WordPress is een gratis en relatief simpel content management systeem (CMS) dat heel veel mensen in Nederland en wereldwijd gebruiken.

Daardoor zijn er veel extra functies in de vorm van plugins beschikbaar. En zoals je in Microsoft Word templates hebt voor documenten zo heb je in WordPress thema's die je een raamwerk bieden en handige opties bevatten. Er is veel keus in gratis plugins en thema's. Soms zijn aan een thema of plugin kosten verbonden.
Tenslotte zijn er op internet heel veel handleidingen in het Nederlands en Engels over hoe je bepaalde dingen in WordPress kan doen. Je bent dus niet afhankelijk van mij voor de toekomst van je website!

Icoon Vragen? Vragen

Nog vragen? Bel Christel Pillich op 06 3843 7977 of mail info@wimpelwebsites.nl